Zomers genieten in je eigen tuin doe je zo

De zomer staat alweer voor de deur, dus is het tijd om volop te genieten van het weer. Hiervoor kun je natuurlijk de deur uit of zelfs op vakantie, maar genieten in je eigen tuin kan net zo ontspannen zijn. Is jouw tuin al helemaal klaar voor de zomer? En ben je benieuwd hoe je van jouw tuin de ultieme vakantiebestemming kunt maken? Lees dan snel verder!

Geen plek voor onkruid

Te beginnen we met het onkruid wieden. Hoewel groen erg gezellig staat in de tuin, is onkruid een ander verhaal. Wanneer de tuin vrij is gemaakt van al het onkruid, geef dit al direct een frisse uitstraling. Zo kan je perfect aan de slag met de visie die jij voor je tuin hebt, en het perfecte plaatje al voor je zien.

De perfecte tuinmeubels

Wanneer je in je tuin wilt relaxen of zelfs eten, kunnen tuinmeubels natuurlijk niet ontbreken. Misschien heb je ze al en kunnen ze wat opfrissing gebruiken, of ga je voor een geheel nieuwe set. Dit hoeft niet al te duur te zijn, neem bijvoorbeeld het platform Marktplaats waar veel mensen hun tuinmeubels aanbieden. Ben je creatief en kussens al een heel eind! Ook schommelstoelen en hangmatten zijn erg populair onder tuinmeubels, en makkelijk te plaatsen, zelfs in kleinere tuinen of op dakterrassen!

Geen ontspanning zonder een beetje verkoeling

Met bovenstaande tips komen we natuurlijk al een heel eind, maar een beetje verkoeling mag zeker niet ontbreken op de perfecte vakantiebestemming: jouw achtertuin. De perfecte manier om dit te doen is door een opzetzwembad aan te schaffen. Intex opzetzwembaden zijn ontzettend populair in Nederland omdat het doorgaans niet het hele jaar goed weer is, maar wanneer het warm is, het direct heet is. Op deze momenten verlang je naar een zwembad, vooral wanneer je kinderen hebt. Opzet zwembaden zijn er echter in alle soorten en maten en voor jong en oud. Door een opzet zwembad in je tuin hebben, lok je vaak makkelijk je familie en vrienden de richting van jouw tuin op.

Klaar voor de start, af

Om de puntjes op de i te zetten moeten we net zoals in het echte leven – ook al is het al een feest – zelf de slingers ophangen. In de tuin doe je dit met accessoires als aankleding. Denk aan een vloerkleed voor buiten, een fatboy om in te relaxen, plantjes die perfect passen bij de kleur van jouw kussens, en accessoires voor in het zwembad. Tegenwoordig zijn er veel winkels die gezellige aankleding verkopen voor in de tuin, speciaal gemaakt om in verschillende weersomstandigheden te overleven. Met deze finishing touch is jouw tuin dan ook compleet klaar voor de zomer. Ben jij er al klaar voor?

Ook interessant