Zo kun je optimaal genieten van jouw tuin

Wil jij meer uit je tuin halen? Met hippe accessoires voor in de tuin en onze tips moet dat lukken. In deze blog kun je namelijk lezen welke kleine aanpassingen je in je tuin kunt doorvoeren zodat je er meer van kunt genieten. Heb jij inspiratie en tips nodig? Bekijk ze hier!

Een andere blik op je tuin met de accessoires van DHK

Je geniet niet alleen van een tuin, je kijkt er ook veel naar. Als de winter eindelijk weer achter de rug is wil je weer kunnen genieten van je tuin. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de richting waar de zon vandaan komt. De zon komt op in het oosten, en dit is altijd het geval behalve bij een zonnestand. In de zomer staat de zon anders dan in de winter. In de zomer is de zon hoger en in de winter laag. Houd er daarom rekening mee wanneer je de tuinaccessoires van DHK plaatst. Je wilt namelijk zo lang mogelijk in de zon zitten, toch?

Probeer olifantenpaadjes te vermijden

Misschien heb je nog nooit van een olifantenpaadje gehoord. Het houdt eigenlijk in dat je het pad afsnijdt in plaats van dat je omloopt. Hierdoor krijg je soms paadjes in het grasveld of rond je terras. Dit doen we vooral uit gemakzucht. Het maakt niet uit hoe mooi de lay-out van je tuin is, in de praktijk moeten de looppaden wel functioneel zijn. Is dit niet het geval, dan ontstaan er olifantenpaadjes. Deze kleine paadjes zorgen ervoor dat je tuin er minder mooi uitziet. Bepaal daarom als eerste waar je zitplekken komen, en begin daarna pas met de looppaden te ontwerpen.

Creëer ruimte in je tuin met de accessoires van DHK

Helaas kun je niets veranderen aan de grootte en afmetingen van je tuin. Gelukkig kun je er wel voor zorgen dat je tuin optisch groter lijkt of voelt. Je kunt dit onder andere doen door hoogte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan verschillen in de hoogte in de grondslag, of met een ander middel. Wat dacht je van een boom? Je kunt bijvoorbeeld een boom op stam in een zichtlijn plaatsen. Hiervoor kun je meerdere zichtlijnen gebruiken. Denk aan je favoriete plek om te zitten of het uitzicht vanaf binnen naar je tuin. Een ander voordeel van een boom is dat het er gezellig en knus uitziet.

Actieve elementen in je tuin

We hebben het zonet over tips gehad die je tuin een grote make-over geven, maar je kunt het ook iets kleinschaliger doen. Dit scheelt je tijd, geld en energie. Je kunt je tuin echter ook met kleine aanpassingen gezelliger maken. Doe dit door actieve elementen toe te voegen aan je tuin. Dit kunnen ook passieve elementen zijn, maar actieve elementen zijn mooier. Denk bijvoorbeeld aan een vijver met vissen of een vuurkorf!

Ook interessant