Een Bohemian tuin creëren: zo doe je dat!

Tegenwoordig zie je de ene na de andere Bekende Nederlander verhuizen naar Ibiza en de marktjes met Bohemian spulletjes zijn niet meer weg te denken. Het relaxte Ibiza-sfeertje spreekt veel mensen aan en dat is niet zo gek. Wie wil deze relaxte sfeer nou niet doorvoeren in de tuin of in huis? We geven je graag wat tips hoe je deze Bohemian-stijl doorvoert in je tuin, waardoor je bijna het gevoel hebt dat je van de Spaanse zon kunt genieten!

Gebruik natuurlijke materialen

De Ibiza-stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen. Denk hierbij aan rotan, bamboe en allerlei houtsoorten. Zo kun je rotanmeubels in de tuin plaatsen voor een gezellige zithoek en een of meerdere tuinschermen van hout rondom het meubilair plaatsen om een knus hoekje te maken. Houd het vooral luchtig en timmer niet de hele tuin dicht met hout. Het moet absoluut geen opgesloten gevoel geven, maar een gevoel van vrijheid. Op die manier vorm je de basis van de Bohemian-stijl en kun je verder met de aankleding van de tuin.

Tuindecoratie en accessoires

Deze zonnige stijl bevat ook veel aankleding, gezellige kleurtjes en veel accessoires. Denk aan gezellige kleedjes, hangmatten en franjes aan de kussens. Het mag allemaal best een beetje over de top. Je kunt gemakkelijk zelf een hoekje kiezen waar je een relax plekje van maakt, door twee palen van douglas hout in de grond te slaan en hier een hangmat tussen te hangen. Zorg dat ze stevig in de grond staan, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze het gewicht niet houden. Leg hier een gezellig buitenkleed onder en zet er een houten bijzettafeltje naast voor je tropische drankje!

Verlichting en hangdecoratie

Verlichting kan niet ontbreken in een Bohemian tuin. Probeer vooral te kiezen voor items die luchtig ogen, zoals een koord met lampionnen of snoerverlichting. Dit kun je over de gehele tuin hangen, waardoor alles prachtig verlicht wordt. Je kunt ook kiezen voor staande lantaarns met felle kleuren welke je op bijzettafeltjes kunt plaatsen, of je kunt ze natuurlijk ophangen. In deze stijl mag je ook best wat decoratie, planten of verlichting ophangen aan de schutting, het tuinscherm of aan je overkapping. Less is more gaat hier niet op, maar more is more!

Ook interessant