De leukste trends voor je tuinmeubelen deze zomer

De zomer van 2021 is al begonnen, en nu wordt het pas erg lekker buiten. Heb je eigenlijk geen lekkere plek om buiten te zitten? Dan wordt het tijd om snel te investeren in nieuwe tuinmeubelen. Neem een voorbeeld aan de volgende interessante trends voor tuinmeubelen van dit jaar.

1. Zwarte tuinmeubels

Zwart is voor de zoveelste keer het nieuwe zwart in 2021, en dat geldt ook voor het Nederlandse tuinmeubilair. Zwarte stoelen, tafels en banken staan bijzonder goed in zo’n beetje elke omgeving. Of je nou een landelijke tuin, een minimalistisch terras of gewoon een groene, wilde tuin waar alles kan hebt: zwart tuinmeubilair vloekt er eigenlijk nooit mee. Een extra voordeeltje: zelfs op de koudste dagen van de zomer en de herfst worden deze meubels lekker warm!

2. Retro tuininrichting

De fifties en de sixties maken op dit moment een enorme comeback. We zien de ontwerpen en de kleuren van deze tijd al terug in het interieur, in de fashion en in de muziektrends. En de populariteit van deze ‘Happy Days’ wordt nu ook doorgetrokken naar de buitenruimte, waar we tuinmeubilair met zoete pasteltinten, zwart-witte tuinkussens en snoepige tuintafeltjes en elegante designstoelen zien verschijnen. Ook stiekem fan van deze sprankelende stijl? Maak je terras compleet met potten in dezelfde zachte kleuren en met licht oubollige tuinplanten die je grootmoeder zou waarderen, en je tuin sluit helemaal aan op deze guilty pleasure-trendy!

3. Ruig, ruiger, ruigst

Aan de andere kant van het spectrum van tuintrends vinden we tuinmeubilair van steigerhout, ruw afgewerkt natuurhout, blank staal of zelfs met een robuuste betonlook. Zeker in kleine stadstuinen en in hypermoderne tuinen die als echte blikvangers bedoeld zijn, maken zulke tuinmeubelen een enorme indruk. Een extra voordeel is dat meubilair van dik hout of van loodzwaar metaal praktisch onverslijtbaar is. En zelfs als er toch krassen op komen, voegen die alleen maar extra charme toe.

4. All seasons-tuinsets

Een prachtige ontwikkeling van de afgelopen jaren is de uitvinding van de stof Sunbrella, een geweldige oplossing voor gestoffeerde tuinmeubelen. Sunbrella is een stof die praktisch onverslijtbaar is, die door ongedierte niet geliefd wordt en die ook niet aan schimmel of verrotting onderhevig is. Deze stof is verantwoordelijk voor de trend om te kiezen voor tuinmeubels die het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Niks afdekken, niks heen en weer sjouwen: koop loungesets, kussens en zelfs tuinbedden met Sunbrella-stof en geniet het hele jaar door van je buitenruimte.

5. Tuinstoelen (en meer) van rope

Natuurlijke materialen (of op zijn minst materialen die er natuurlijk uitzien) zijn nog steeds bezig aan een opmars. Beter nog als ze ook nog eens aangenaam zacht zijn en er goed uitzien! Rope, dat er niet alleen natuurlijk, maar ook erg ambachtelijk uitziet, is een steeds populairdere bedekking voor tuinstoelen. Maar ook voor banken, barkrukken, hangmatten en ander tuinmeubilair. Zeker op een mooi terras met een verzameling subtropische planten, in een donkere tuin met een landelijke stijl en in serres komen deze (een beetje ouderwets ogende) meubels uitstekend tot hun recht. En nogmaals: ze zitten veel lekkerder dan andere goedkope tuinmeubelen, natuurlijk of niet.

6. Ultraluxe ligstoelen

Voorbij is de tijd van de goedkope plastic witte tuinstoelen met een dun kussentje erop. In 2021 willen we buiten net zo lekker kunnen liggen als binnen. En daarom kiezen we nu voor extreem grote tuinstoelen die eruit zien en aanvoelen als een dure fauteuil. Kijk eens naar de nieuwe grote tuinstoelen met wel 10 verschillende kussentjes die je lichaam perfect ondersteunen! Die kan je trouwens combineren met bijzethockers om nog meer ruimte te creëren. Deze tuinstoelen kan je in elke mogelijke houding overeind zetten of plat leggen. Wel een waarschuwing: als je graag in je tuin achter je laptop werkt, zou je productiviteit in deze luxe meubels wel eens flink kunnen kelderen…

7. Een gesloten tuinset

Een open tuinset waar je van elke gewenste kant in kunt wegzakken is uitnodigend en gastvrij. Maar hij biedt niet het veilige gevoel dat je bijvoorbeeld in jouw slaapkamer hebt. Nieuwe tuinsets met hoge ruggen en zijkanten lossen dat probleem op. In zo’n tuinset ben je tijdelijk afgeschermd van de wereld en kan je heerlijk privé genieten van je vrije tijd, van je gezin of van je vrienden. Als je zo’n tuinset ook nog eens opleukt met bijzettafels, hoge plantenbakken en boompjes in grote plantenpotten, creëer je helemaal het ultieme gevoel van geborgenheid dat je tuin je kan bieden.

 

Ook interessant