Zo zorg je voor meer privacy in de tuin

Privacy in de tuin is een ontzettend belangrijk onderdeel van je comfortabel voelen in jouw buitenruimte. Wanneer de buren meegenieten wanneer je de barbecue aansteekt of wanneer je in je bikini rondloopt in de zomer, voel je je misschien toch niet helemaal op je gemakt. Daarnaast wil je lekker tot rust komen wanneer je in de zon een boek leest, en dat kan lastig zijn als je het gevoel hebt dat je in de gaten gehouden wordt. We geven je graag wat inspiratie om meer privacy in de tuin te creëren, zonder dat je jezelf volledig opsluit.

Plaats een schutting

Een schutting kan de ideale oplossing zijn om jouw tuin af te scheiden van andere tuinen of de weg. Op deze manier kun je je de tuin ‘onzichtbaar’ maken voor mensen die over straat wandelen of voor jouw directe buren, alsof je muren om een kamer bouwt. Zeker wanneer je in een rijtjeshuis woont waarbij de tuinen naast elkaar liggen, kan dit ontzettend fijn zijn. Er zijn ontzettend veel soorten schuttingen om uit te kiezen, maar de meest gekozen variant is gemaakt van hout. Kies vooral iets wat bij jouw tuin past qua kleur en materiaal, zodat je je hier ook nog eens op je gemakt voelt.

Een overkapping bouwen

Nu ben je er met enkel een schutting vaak nog niet, want misschien kunnen je buren vanaf boven nog wel je tuin inkijken. Uiteindelijk zal je je ook moeten realiseren dat je niet je volledige tuin kunt dichttimmeren, want dan kun je zelf ook niet meer genieten van het zonnetje en de buitenlucht. Maar je kunt dit wel met een gedeelte doen, door bijvoorbeeld een mooie overkapping te installeren. Je hebt deze kant en klaar of je kunt er zelf een maken met van den top tuinhout. Zo kun je toch nog een eigen hoekje creëren waar niemand in kan kijken.

Plaats meer groen

Met bomen, planten en struiken kun je heel gemakkelijk meer privacy krijgen in de tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klimop plant die een gedeelte van het zicht beperkt of het plaatsen van een grote boom waar je onder kunt zitten? Deze kan er ook voor zorgen dat je minder inkijk hebt in de woonkamer, doordat deze het zicht blokkeert. Win-win situatie dus! Het mooie van deze oplossing is dat je zelf ook kunt genieten van je groene oase aan privacyschermen!

 

Ook interessant