5 Redenen om te investeren in een goede parasol

Een parasol met stevige voet aanschaffen, is best een grote investering. Maar wel één waar je jarenlang plezier van kan hebben. Lees hieronder vijf goede redenen om het te doen.

Het ziet er leuk uit

Je tuin ziet er leuker uit met een parasol. Het is alsof je een extra ruimte hebt zonder muren. Er zijn parasols in alle kleuren, maten en vormen. Daarom kan je er één kiezen die bij de stijl van je tuin past. Een parasol zorgt voor sfeer en gezelligheid in je tuin. Hang er lampjes in om het er ook ‘s avonds nog leuker uit te laten zien.

Een schaduwrijke plek

De belangrijkste reden om een parasol aan te schaffen is waarschijnlijk om een schaduwrijke plek in je tuin te creëren. Als het warm weer is, wil je maar al te graag een plekje in de schaduw. En dat niet alleen. Onder de parasol kan je ook heel goed werken, lezen of iets anders doen zonder dat je door de zon verblind wordt.

Langer plezier van je tuin

Met een parasol heb je langer plezier van je tuin omdat de parasol bescherming biedt tegen de weersomstandigheden. Let op dat je parasol waterdicht is zodat je ook tijden een warme zomeravond als er een buitje komt, lekker beschut buiten kan blijven zitten. Er bestaan ook middelen om je parasol zelf waterdicht te maken.

De parasol beschermt tegen UV

Zonnestalen zijn gezond als je er verstandig mee om gaat. Teveel zon is niet goed voor je huid en is de belangrijkste factor voor veroudering. Gelukkig kunnen de meeste parasols je beschermen tegen UV-stralen. Kijk daarom bij de aanschaf van je parasol in hoeverre hij je beschermt tegen UV-straling. In de meeste gevallen wordt dit erbij vermeld en wordt uitgedrukt in UPF (Ultra Violet Protection Factor). Er zijn drie groepen bescherming:

  • UPF 15-20 – dit zorgt voor een redelijke bescherming tot 94% tegen UV-stralen
  • UPF 25-35 – dit geeft een goede bescherming van 95,9-97,5% tegen UV-stralen
  • UPF 40-50+ – dit zorgt voor een uitstekende bescherming tot 99+% tegen UV-stralen.

Zorgt voor privacy

Een bijkomende factor die mooi meegenomen is, is dat de parasol je extra privacy biedt. Dit biedt vooral voordelen als je een tuin met veel inkijk hebt. Het is nooit een prettig idee dat je bekeken kan worden. Een parasol biedt extra beschutting.

Tips voor de aanschaf van een parasol

Bespaar niet op de voet van de parasol. Een grote stevige voet zorgt ervoor dat je parasol stevig staat of hangt en tegen een stootje kan. Zo hoef je niet bang te zijn dat je parasol omwaait. Bedenk wel dat een stevige voet, zwaar is en niet makkelijk te verplaatsen.

Neem een goede hoes bij je parasol zodat je hem kan laten staan en hem zo min mogelijk hoeft te versjouwen. Laat een parasol wel altijd goed drogen voor je hem inklapt, de hoes er om doet of opbergt.

Ook interessant