5 tips om zo goedkoop mogelijk jouw tuinmeubelen aan te schaffen

Of het nu winter of zomer is: het is heerlijk om wat meer tijd in de tuin door te kunnen brengen. Logisch dat je ook de juiste tuinmeubelen wilt om optimaal van je tuin te kunnen genieten. Maar een gloednieuwe set tuinmeubelen kost vaak nogal wat, en niet iedereen heeft dat budget zomaar tot zijn beschikking. Gelukkig zijn er ook een aantal slimme manieren om je tuinmeubelen zo goedkoop mogelijk aan te schaffen. We geven je een aantal tips!

  1. Maak gebruik van nationale kortingsdagen

Wanneer je de prijzen goed in de gaten houdt kun je op nationale kortingsdagen zoals Singles day of Black Friday een flinke korting op een gloednieuwe set tuinmeubelen krijgen. Zorg dat je jouw lijstje favoriete tuinmeubelen ruim voor die tijd al klaar hebt liggen (inclusief de prijzen van dat moment) zodat je tijdens deze dagen direct weet hoeveel korting je op je favoriete set kunt krijgen. Je kunt voor Black Friday alvast bekijken en direct onderzoeken welke winkels allemaal meedoen met dit soort speciale actiedagen!

  1. Kies het juiste merk

Er zijn natuurlijk allerlei bekende, dure merken te vinden die je regelmatig op de reclame op tv voorbij ziet komen. Maar het kopen van een bekend, duur merk betekent niet altijd ook daadwerkelijk dat je de gewenste kwaliteit in huis haalt. Doe dus vooraf goed onderzoek naar de verschillende merken die tuinmeubelen aanbieden.

  1. Koop buiten het seizoen

Sommige tuinmeubelen zijn het meest geschikt voor een bepaald seizoen. Zo zul je een ligbed eerder in de zomer gebruiken en een tafel met vuurpot eerder in de winter. Koop deze seizoensgebonden tuinmeubelen buiten het seizoen waarin ze populair zijn: de kans is groot dat ze dan voordeliger aangeboden worden. Je ligbed koop je bijvoorbeeld in de winter, en die vuurtafel koop je in de zomer!

  1. Ga tweedehands kijken

Er zijn maar genoeg mensen die hun ‘oude’ set tuinmeubelen voor een mooie prijs tweedehands aanbieden. Veel van deze tuinmeubelen zijn nog in nieuwstaat en kunnen gekocht worden voor een prikkie van de prijs. Ook leuk is het opknappen van oude wat meer versleten tuinmeubelen en deze een nieuw leven inblazen. Heb je meteen een leuk DIY project voor de komende weken!

  1. Wacht op de uitverkoop

Heb je de tuinmeubelen van je dromen gevonden? Wacht dan even met de aanschaf. De kans is groot dat ze een dezer dagen (of weken) bij een winkel in de uitverkoop komen. Dat kan je al snel tientallen al dan niet honderden euro’s schelen!

 

Ook interessant