Zwembad aanleggen

Zelf een zwembad aanleggen hoeft niet moeilijk te zijn met de basispakketten van Tuintime.be. Inbouwzwembaden aanleggen vergt natuurlijk meer handigheid dan het plaatsen van een opbouwzwembad maar als je de instructies volgt, is ook dat te doen. Na het zwembad aanleggen prijs je jezelf gelukkig met je eigen zwemparadijs! Want zeg nu zelf, zelf je zwembad maken zal je meer voldoening geven telkens je erin duikt.

Plaatsbepaling

Voor de aanleg van een zwembad moet je eerst bepalen waar het zwembad moet komen: een zonnige plek waar geen bomen of hoge struiken staan, is het meest ideaal. Hoe minder bladeren er in het water kunnen vallen of waaien, hoe beter! Bij de aanleg van zwembaden die ingebouwd worden, moet je ook weten of er leidingen in de grond lopen die je kan raken als je een zwembad gaat ingraven: die mogen natuurlijk niet beschadigen als je een zwembad gaat aanleggen. Bij zwembadaanleg komt dus heel wat kijken, hou hier rekening mee als je zelf je zwembad gaat maken.

Graaf een gat voor een inbouwzwembad

Bij de aanleg van zwembad reken je voor de diepte van het gat de hoogte van de zwembadwand plus 15cm extra. Die 15cm extra is nodig om een egale - waterpasse - betonlaag van 15cm te storten. Leg daarop een beschermende viltlaag zodat de liner van het zwembad niet beschadigt. Het gat moet bij het zwembaden aanleggen in verband met de steunberen van het zwembad rondom een meter groter zijn dan het zwembad zelf.

Zwembadaanleg

Bij zwembadaanleg is het plaatsen van de liner misschien wel de moeilijkste stap. Je kunt hier eventueel een ervaren installateur voor inhuren. Zo valt voor het zwembad aanleggen de prijs erg mee. Volg voor het plaatsen van de filter en de trap de meegeleverde instructies. Je ziet, een zwembad aanleggen gaat gepaard met kosten, maar die kan je drukken door alles aan te kopen bij Tuintime.be.

De afwerking bij de aanleg van zwembaden

Rondom het zwembad plaats je platen van tempex en daarna vul je de ruimte tussen het zwembad en de tuingrond op met gestabiliseerd zand. Vervolgens kan je de grond rondom het zwembad mooi afwerken met tegels of buitenhout. Zwembadenaanleg is een flinke klus maar je vindt al je benodigdheden hiervoor bij Tuintime. Ook de kosten bij een zwembad kunnen oplopen, tenzij je shopt bij Tuintime.be.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen