Muurserres

Een muurserre, ook wel muurkas genoemd, is een kas die aan een bestaande muur wordt bevestigd. Een muurkas biedt veel mogelijkheden: het opkweken van planten die later in de tuin worden uitgezet, het laten overwinteren van planten die niet winterhard zijn en het huizen van tropische gewassen. Maar in een muurkas kan ook het groei- en oogstseizoen voor fruit en groenten flink verlengd worden. Tuintime levert diverse modellen muurserres die variëren in afmeting en gebruikte materialen.

De meest geschikte plek voor een muurserre

De muur waar doorgaans de meeste zon op staat is het meest geschikt voor een serre aan de muur. Hier spelen twee redenen een rol: de muur slaat de zonnewarmte overdag op en geeft die in de avond weer langzaam af aan de kas, en bovendien vangt de muurkas zelf de zonnewarmte op. Muurserres kosten daarom veel minder energie dan vrijstaande kassen. Kou - en dan vooral koude wind - is de belangrijkste oorzaak voor warmteverlies. Een schutting of haag kan beschutting bieden, maar u moet er wel op letten dat deze niet te veel zon voor de kas wegneemt.

Een muurserre is niet snel te groot

Als u de vele mogelijkheden van een muurkas optimaal wilt benutten, is een brede kas het meest effectief wat ruimte betreft. Bovendien is een grote muurkas minder onderhevig aan temperatuurschommelingen en dat komt de kweek van uw planten en groenten (en uw energierekening) natuurlijk ten goede.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een muurkas

De muurserres die Tuintime levert zijn allen van gerenommeerde merken en dus van hoogstaande kwaliteit. De prijsverschillen zitten hem in de afmetingen, maar bijvoorbeeld ook in het type glas en eventueel meegeleverde fundering. Ook het materiaal waar het frame van gemaakt is, bepaalt de prijs. Zo biedt Tuintime voor elk budget en voor elke situatie een uitstekende muurkas.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen