Zelf een insectenhotel bouwen

Een insectenhotel is een eigentijdse toevoeging voor de tuin, en eentje die zeer leerzaam is voor kinderen. Een insectenhotel bouwen kan een leuk klusje zijn voor het hele gezin. Bovendien helpt u de natuur er een handje mee. U kunt nu een insectenhotel zelf bouwen door te bestellen op Tuintime.be.

Waarom een insectenhotel?

Een insectenhotel is een aanwinst voor de tuin, het balkon of de binnenplaats. Het is een nestgelegenheid voor insecten gemaakt van natuurlijke materialen, voornamelijk hout. Kenmerkend zijn de gaatjes of gangetjes van verschillende afmetingen. Hierin kunnen de insecten hun eitjes leggen. Insecten zijn zeer nuttig: ze zijn belangrijk voor het ecologisch evenwicht in de natuur. Hier wordt de laatste jaren steeds meer bekendheid aan gegeven. Daarom ziet u deze ludieke nestmogelijkheid voor insecten ook steeds vaker in tuinen. Ook kinderen vinden het geweldig om de kleine diertjes te helpen. Misschien vinden ze het leuk om een insectenhotel te bouwen? Het is helemaal niet moeilijk om een insectenhotel te maken.

Insectenhotel zelf maken

In plaats van een kant-en-klare aankoop kunt u namelijk ook zelf uw insectenhotel maken. Het is een leuke bezigheid die feitelijk niet kan mislukken. Zeker niet als u voor het insectenhotel een bouwtekening gebruikt. Deze wordt meegeleverd in het pakket dat u hier heel eenvoudig zelf kunt bestellen. Koop nu alles om een insectenhotel zelf te maken in de webshop! Dit is een veel handiger optie dan zelf (van losse materialen) een insectenhotel maken. Dit insectenhotel met bouwtekening bevat bovendien ook nuttige informatie over de verschillende soorten insecten die het hotel kunnen bevolken. Zelf een insectenhotel maken is kinderlijk eenvoudig en het verrijkt de tuin voor langere tijd!

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen