Egelhuis

Tuintime heeft naast verschillende insectenhotels ook een leuk egelhuisje te koop. De egel is een graag geziene gast in de tuin. Maak van uw tuin een aantrekkelijke verblijfplaats voor deze leuke dieren, door het plaatsen van een egelhuisje. Er zijn verschillende modellen om uit te kiezen en u bestelt ze heel gemakkelijk online. Niet alleen leuk voor de eigen tuin, maar ook een origineel cadeau! U kunt vandaag nog een egelhuisje kopen bij Tuintime.

Ecostyle EgelhuisEcostyle Egelhuis in natuur


Het nut van een egelhuis

Veel mensen vinden het leuk om na het vallen van de avond zo een kleine gast door de tuin te horen scharrelen. Hoe maakt u de tuin aantrekkelijker voor egels? Dat kan door bijvoorbeeld een egelhuis te kopen. Het is namelijk essentieel dat egels een goede plek hebben om hun winterslaap door te brengen. Tuintime heeft een egelhuis te koop dat voldoet aan alle belangrijke kenmerken zoals voldoende ventilatie, vochtvrij en een vloer waaraan de egel zijn pootjes niet bezeert. Daarnaast is ook de afwezigheid van tocht een belangrijke factor. Hier moet u tevens op letten bij de plaatsing van het egelhuisje. De ingang moet zich op een windluwe plaats bevinden. Zelf kunt u zorgen voor voldoende warm nestmateriaal, zoals bijvoorbeeld stro, om de winterslaap comfortabel door te komen. Het egelhuis dat wij te koop aanbieden, kan bovendien als broedplaats worden gebruikt.

Online een egelhuis kopen, en dan?

Een egelhuisje kopen doet u heel eenvoudig bij Tuintime. Verwacht niet onmiddellijk bewoners, en egelhuisje staat opgesteld op een plek waar steeds enthousiaste kinderen komen kijken of het huisje al bewoond is.

De grootste kans dat een egel uw egelhuisje ontdekt, is in het najaar. Maar sommige egelfamilies veranderen ook tijdens de winter nog van verblijf. Natuurlijk kunt u het hele jaar door een egelhuisje kopen, maar zorg dat het voor de nachtvorst intreedt in uw tuin geplaatst is. De egels zullen u dankbaar zijn! 

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen