Bloembakken binnen

Het hele jaar de lente in huis met bloembakken voor binnen. Kies een paar leuke plantenbakken voor binnen en zet ze vol met vrolijke of bijzondere planten en bloemen.

Binnen is het relatief donker, óók op lichte plekken

Als u plantenbakken binnen neerzet, let er dan wel op dat u kiest voor planten die in het donker kunnen gedijen. U zou het misschien niet denken, maar bloembakken binnen krijgen, zelfs als ze op een lichte plaats in huis staan, veel minder licht dan wanneer ze buiten staan.

Planten voor binnen

In bloembakken voor binnen kunt u allerlei mooie planten zetten. Er is volop keuze aan planten en bloeiende planten die het in plantenbakken binnen prima doen.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Cactussen of vetplanten, super gemakkelijke planten die het altijd goed doen.
 • Klimplanten, zoals bijvoorbeeld een philonendron, die u langs de muur moet leiden en heel decoratief zijn.
 • Tropische bloeiende planten, zoals de bromelia of een orchidee, die van warmte en vocht houden, maar net als in het oerwoud hebben ze niet veel licht nodig.
 • Palm(achtige) planten.
 • Naturel of opvallend

  Plantenbakken voor binnen kunnen er natuurlijk en onopvallend uitzien. Maar u kunt uw bloembakken binnen ook laten uitblinken door een opvallende kleur, materiaal of vorm. Dit is uiteraard een kwestie van smaak en het hangt af van uw interieur.

  Bloembakken voor binnen: het formaat

  Of u nu kiest voor een grote of kleine plantenbak, voor opvallend of naturel, het hoeft beslist niet duur te zijn. Hou wel rekening met voldoende diepte en breedte, zodat uw planten ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Té groot is ook niet goed voor de wortels. Dan is het beter om na een jaar te verpotten.

  Moment...

  {{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
  Verder winkelen of bestellen